Különleges sütemény, férfiak kedvence! Az alma miatt talán inkább őszi-téli hangulata van, de tulajdonképpen elkészíthető bármikor.
A tészta:
25 dkg lisztből,
6 dkg cukorból,
8 dkg vajból,
1 tojásból és
fél csomag sütőporból (6 gr) linzertésztát gyúrunk és kibélelünk vele egy kapcsos tortaformát.
A töltelék:
2 csomag vaníliás pudingport nem az előírás szerint, hanem
20 dkg cukorral,
1 csomag vaníliás cukorral és
1 üveg (7.5 dl) fehérborral (eredetileg almaborral) főzünk meg. Ha elkészült belekeverünk
4 almát, apró darabokra aprítva.
A pudingot a kibélelt formába öntjük és 175 fokon 1 órán keresztül sütjük. Hagyjuk kihülni, majd a tetejét tejszínhabbal borítjuk, kakaóporral megszórjuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.