Furcsa szerzetek a gyerekeim. A nyers sárgarépát nagyon szeretik, de főve még a húslevesből is kipiszkálják. Így aztán, ha zöldséget akarok etetni velük, a legjobb megoldás a krémleves. A sárgarépa volt az első a sorban és azóta is ez a legkedveltebb. Szerencsére évszakfüggetlenül beszerezhető, így aztán krémleves télen-nyáron!
60 dkg sárgarépát és
30 dkg krumplit, esetleg még
10 dkg zellert is megtisztítunk és felkockázunk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, beledobunk
2 húsleves kockát (de inkább csirke alaplét használunk esetleg eleve úgy teszünk, mintha csirke alaplevet főznénk, csak jó sok zöldséget teszünk bele...) és megfőzzük. Ha megpuhult, beleteszünk
2 dl tejfölt (tejszínnel és vegyesen is jó) és turmixoljuk (balesetek elkerülése végett előbb öntsünk bele egy pohár hideg vizet). Fűszerezzük
borssal,
curryvel,
szükség szerint még sóval és a sárgarépa édességétől függően esetleg
egy csipet cukorral. Víz hozzáadásával beéllítjuk a kívánt sűrűséget, majd még egyszer felforraljuk.
Reszelt sajttal, levesgyönggyel / pirított kenyérkockákkal tálalhatjuk.
A fenti adag kb 8-10 tányér levest jelent.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.