Sárgarépakrémleves

Címkék: leves sárgarépa

2010.07.31. 06:00

Furcsa szerzetek a gyerekeim. A nyers sárgarépát nagyon szeretik, de főve még a húslevesből is kipiszkálják. Így aztán, ha zöldséget akarok etetni velük, a legjobb megoldás a krémleves. A sárgarépa volt az első a sorban és azóta is ez a legkedveltebb. Szerencsére évszakfüggetlenül beszerezhető, így aztán krémleves télen-nyáron!

60 dkg sárgarépát és

30 dkg krumplit, esetleg még

10 dkg zellert is megtisztítunk és felkockázunk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, beledobunk 

2 húsleves kockát (de inkább csirke alaplét használunk esetleg eleve úgy teszünk, mintha csirke alaplevet főznénk, csak jó sok zöldséget teszünk bele...) és megfőzzük. Ha megpuhult, beleteszünk

2 dl tejfölt (tejszínnel és vegyesen is jó) és turmixoljuk (balesetek elkerülése végett előbb öntsünk bele egy pohár hideg vizet). Fűszerezzük

borssal,

curryvel,

szükség szerint még sóval és a sárgarépa édességétől függően esetleg

egy csipet cukorral. Víz hozzáadásával beéllítjuk a kívánt sűrűséget, majd még egyszer felforraljuk.

Reszelt sajttal, levesgyönggyel / pirított kenyérkockákkal tálalhatjuk.

A fenti adag kb 8-10 tányér levest jelent.

A bejegyzés trackback címe:

http://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr932144464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

cérnamama 2010.08.15. 20:26:22

isteni a sárgarépakrémleves!