Paprikás krumpli

Címkék: krumpli kolbász virsli magyaros

2010.09.26. 06:00

No, ez a bejegyzés nem azért született, mert olyan nagy szüksége lenne bárkinek is egy paprikás krumpli receptre, sokkal inkább azért, hogy az örökös mit főzzek kérdésemre ez is a találatok között szerepeljen. Én így csinálom:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 dkg füstölt szalonnát apró kockákra vágok és elkezdek kiolvasztani. Rögtön teszek hozzá egy csipet őrölt köményt is, mert annak jót tesz a pirítás (de nem szabad hogy látszon az ételben a gyerekek miatt..)

1 nagy fej hagymát és

1 gerezd fokhagymát apró kockákra vágok,

sózom, picikét borsozom is és elkezdem pirítani a szalonna zsírján. Közben

1 paradicsomot és

1 paprikát nagyobb darabokra vágok,

10-15 dkg száraz kolbászt felkarikázok és mindezeket a hagymához adom. Ezután teszek bele

1 teáskanál pirospaprikát és kevés vízzel felöntve pár percig párolom. Közben

1 kg krumplit meghámozok, kockákra vágok és a paprikás alaphoz adom. Ízlés szerinti mennyiségű vízzel felöntöm. Mi közepes lével szeretjük, mikor a lé sűrű és ízletes, de még elég híg a jóízű tunkoláshoz is...

Az utolsó pillanatban adok hozzá

20 dkg virslit és tálalás előtt szerintem érdemes néhány percig pihentetni. Friss, ropogós héjú, belül puha fehér kenyérrel az igazi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr952307973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása