No, ez a bejegyzés nem azért született, mert olyan nagy szüksége lenne bárkinek is egy paprikás krumpli receptre, sokkal inkább azért, hogy az örökös mit főzzek kérdésemre ez is a találatok között szerepeljen. Én így csinálom:
5 dkg füstölt szalonnát apró kockákra vágok és elkezdek kiolvasztani. Rögtön teszek hozzá egy csipet őrölt köményt is, mert annak jót tesz a pirítás (de nem szabad hogy látszon az ételben a gyerekek miatt..)
1 nagy fej hagymát és
1 gerezd fokhagymát apró kockákra vágok,
sózom, picikét borsozom is és elkezdem pirítani a szalonna zsírján. Közben
1 paradicsomot és
1 paprikát nagyobb darabokra vágok,
10-15 dkg száraz kolbászt felkarikázok és mindezeket a hagymához adom. Ezután teszek bele
1 teáskanál pirospaprikát és kevés vízzel felöntve pár percig párolom. Közben
1 kg krumplit meghámozok, kockákra vágok és a paprikás alaphoz adom. Ízlés szerinti mennyiségű vízzel felöntöm. Mi közepes lével szeretjük, mikor a lé sűrű és ízletes, de még elég híg a jóízű tunkoláshoz is...
Az utolsó pillanatban adok hozzá
20 dkg virslit és tálalás előtt szerintem érdemes néhány percig pihentetni. Friss, ropogós héjú, belül puha fehér kenyérrel az igazi.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.