Már többször hallottam Limara pékségéről, de eddig valahogy mégis kimaradt, hogy komolyabban körülnézzek nála. Most azonban megtettem és szemem szám tátva maradt a gyönyörűségtől. Különösen így, hogy ebben a sütögetős hangulatban vagyok már hetek óta. Hirtelen felindulásból és mert más hozzávaló nem is nagyon volt éppen itthon, ezeket a sajtos bagettkéket választottam. Ja, amúgy bajor sörperec keresésével indult az egész. Majd jön az is előbb-utóbb...
Egy jótanács. A család 3/4-e már langyosan nekiesett, de az igazi egy óra múlva lett, mikor a lányom hazaért. Várjuk meg, amíg kihűl!
1.5 dl langyos tejben, amit
1 kiskanál cukorral édesítettem, felfuttatok
2 dkg élesztőt. Ezt azután
50 dkg liszthez adom (eredetileg kenyérliszttel (BL 80) írja a recept, de nekem csak sima (BL 55) volt itthon), valamint
1.5 teáskanál sót,
0.5 dl olajat és
kb 1.5 dl langyos vizet. A szokásos kenyértésztánál lágyabb tésztát dagasztunk, majd egy órán át kelesztjük. Ezután gyengén átgyúrjuk a tésztát és 9-10 egyenlő részre osztjuk, majd negyedórát pihentetjük. Ekkor a kis kupacokat egyenként kinyújtjuk, kb 6 cm széles csíkokra, majd feltekerjük őket és tepsibe tesszük (én mostanában szinte mindig szilikon lappal bélelem ki). Újabb 1 óra kelesztés következik, majd sajttal megszórom, vízzel megspriccolom és mehet a gőzös sütőbe 200 fokon 30 percre (eredetileg 20 perc volt írva, nálam az kevésnek bizonyult). A végén még egy kis vízzel meg lehet spriccolgatni. És megvárni, míg kihül!! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.