2010. november 3. ebéd
Elég össze-vissza napok vannak most mögöttünk. De holnap elutazunk pár napra, kipihenhetjük őket. Ennek szellemében a mai ebédet gyorsan és egyszerűen akartam megoldani, némi hűtő-kamra "kitakarítással" egyidejűleg.
Így aztán összeszedtem a maradék zöldségeket, a bontott doboz tejfölt és egy darabka szalonnát a leveshez.
Először is 4-5 dkg füstölt szalonnát apró kockákra vágok és elkezdem kisütni. Ha már félig készen van, hozzá dobok
1 közepes fej hagymát szálasra vágva. Ha mindkettő megsült, akkor szűrőkanállal kiveszem őket a zsírból és félreteszem. A visszamaradt zsiradékban pirítani kezdek
1 fej durvára vágott hagymát,
4 közepes (kb 60 dkg) burgonyát és
1 nagy szál sárgarépát felkockázva. Felöntöm vízzel, teszek bele
2 leveskockát, fűszerezem
borssal, kakukkfűvel. Ha a zöldségek megpuhultak beleteszek
kb 2 dl tejfölt és az egészet leturmixolom. Mégegyszer felforralom, szükség szerint sózom, hígítom. A félretett sült szalonnával és hagymával tálalom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.