Gombalevesből van már fent egy változat, ahogyan én csinálom. Ez pedig a férjem változata, ami szinte egy másik étel, noha elvileg ugyanaz az alaprecept a kiindulás. No meg ez egy kicsit ráérősebben, macerásabban készül. Cserébe isteni. (a véleményemre pedig mindenképpen rátesz…
Ez a sütemény is a németországi tartózkodásom idejéből származik és azóta se nagyon láttam itthon ilyesmit. Mivel a csülökhöz egyébként is kinyitódott egy üveg bor, hát úgy gondoltam süteményügyileg is élek az alkalommal. És igen, jól emlékeztem, a vörösbor aromája a…
Avagy hamis osso buco. Évekig készültem, hogy ezt megfőzöm: borjú lábszár keresztben szeletelve, így középen a velőscsont, körben a szaftos husi, mindez vörösboros, zöldséges mártásban... Jól hangzik, igaz? De nem olyan egyszerű ám keresztben szeletelt borjú lábszárhoz…
Egy újabb a krémleves választékból, ezúttal zellerből. 60 dkg zellert és30 dkg krumplit felkockázunk és2 húsleves kockával ízesített vízben (ha tehetjük, használjunk inkább alaplét!)puhára főzünk.1 dl tejfölt és1 dl tejszínt adunk hozzá és leturmixoljuk. Ízlés…
A sárgaborsó is a megosztó ételek közé tartozik, az emberek vagy nagyon szeretik, vagy nagyon nem. Mi a férjemmel nagyon, ellenben a gyerekek a szagát sem bírják. Így aztán ez is gyerekmentes napokra lett száműzve. Érdekes egyébként, hogy bár én alapvetően nem szeretem a…
Az úgy volt... Tehát ebből magyarázkodás lesz. Az ebédhez készített pulykahúsból kimaradt egy maréknyi, amit nem tudtam már megfelelő módon felhasználni. És eszembe jutott, hogy van a mélyhűtőben hasonló mennyiségű és hasonló módon kimaradt borjúhús is. Első gondolatom a…