Avagy a bolognai szósz újrahasznosítása. Már egy héttel korábban kigondoltam, hogy a mélyhűtőben várakozó maradékból lasagnet akarok csinálni, épp csak azt felejtettem el megnézni, hogy tészta van-e otthon hozzá. Nos, nem volt. Volt ellenben 8 tojásos csuszatészta, helyes kis téglalap formátumban és úgy gondoltam, működni fog ezzel is. És lőn :) Szóval a baj nem a tésztával volt, hanem azzal, hogy túl kevés volt a maradék szósz és így arányaiban túl sok a besamel. Na, rossz azért nem lett :) És legközelebb talán már a tányéron készült fotó is közzétehető lesz...
Négyünknek egy étkezésre a 20x30-as tepsit kell telerakni a következőképpen:
20 dkg tészta 4 rétegben (nem szoktam előfőzni, még sosem maradt kemény)
kb 40 dkg kész bolognai szósz 2 rétegben
4 dl kicsit hígabb besamel parmezánnal, szerecsendióval ízesítve 2 rétegben,
tetejére sajt (mozzarella).
200 fokon 20 percig sütjük fólia alatt, 20 percig anélkül. Ha kell, a tetejére rá grillezhetünk egy kicsit.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.