Ez az étel egy kicsit átalakult az elmúlt években. Az eredeti recept szerint előfőzöm, majd sütőben sütöm, de én egy lépésben csinálom most már a pároló serpenyőmben. Legalábbis addig, amíg akkora adagban készül ami belefér... Mivel csülökről van szó, ezért a diétázók ezt is elfelejthetik, ellenben a férfiak szeme ilyenkor igen fel szokott csillanni. És ahogy mondani szokták a borra, ez nyílván igaz a sörre is, csak olyat öntsünk az ételbe, amit szívesen meg is innánk!
Egy csülköt a hentessel kicsontoztattam és a csontokat szétüttettem. A húst és a felhasználandónak gondolt bőrmennyiséget felkockáztam, így 70 dkg lett.
1 nagy fej hagymát apróra vágtam és
picike zsíron dinsztelni kezdtem. Rádobtam a húst a csontokkal együtt közben fűszereztem
sóval, borssal,
2 gerezd reszelt fokhagymával,
babérlevéllel,
5 szem szegfűborssal (összetörve), majd felöntöttem az egészet
5 dl világos sörrel (jelen esetben Pilsner Urqelle-el). Ezután lefedtem és szépen megvártam amíg elkészül... Tehát zsirjára sült, majd a folyadékot picit visszapótolva mártásos nem lett. Ünnepi alkalmakra krumplis lángossal, krokettel, lapcsánkával kínálható, mi most egyszerűen tepsiben sült krumplival ettük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.