tyúkhúsleves

Címkék: leves tyúk

2011.01.28. 08:30

Életem első igazi húslevese. Mert abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a vasárnapi betevő húslevesünket a mai napig megkapjuk anyósomtól, vagy anyukámtól. De egy ideje már sürgető szükségét érzem annak, hogy én is megfőzzem egyszer végre. Mindenben anyukám útmutatása szerint jártam el és az eredmény is az ő levesét idézte. Ahogy a fiam is megjegyezte, "naményi húsleves íze van". Ezek szerint tehát a tökéletes húsleveshez két dolog elengedhetetlen, egy igazi tyúk, amelyik a kertben kapirgált és nem látott mesterséges eleséget, valamint a lassú tűzön hosszas főzés.  No meg az anyukámtól származó recept és bátorítás...

 

Sajnos a fénykép már az újramelegítéskor készült, így nem adja vissza az eredi leves szépségét. Úgy látszik nem csak enni, de fényképezni is jobb az első napon :)

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr122605795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juliacska.kulka1988 · http://skypesuli.hu 2011.01.30. 16:27:47

Basszu, most muszály lesz ezt csinálnom! :)
süti beállítások módosítása