sajtos-tejfölös pogácsa - avagy anyukám főztje
Címkék: pogácsa kelt tészta péksütemény anyukám főztje
2011.02.09. 08:30
Mindegy mikor érkezünk, reggel, délben, vagy este, ez a pogácsa frissen vár minket. És hiába tudjuk, hogy milyen finomságok várnak még ránk, ennek nem tudunk ellenállni... Párszor én is próbálkoztamm már vele, de nekem még sosem sikerült rendesen.
50 dkg lisztet eldörzsölünk
1 kocka rámával,
1 teáskanál cukrot, kissé megmelegítjük és felfuttatunk benne
fél csomag (2,5 dkg) élesztőt, adunk hozzá
1 tojást,
1 teáskanál sót,
5 dkg trapista sajtot és az egészet összegyúrjuk. Egy órát kelesztjük, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, 1 tojást kissé felverünk, megsózzuk és bekenjük a pogácsákat. 5 dkg trapista sajttal megszórjuk. Mégegyszer kelesztjük, majd megsütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.