Már alig várjuk a férjemmel, hogy újra napérlelte, házi paradicsommal készült bruschettát ehessünk, de arra bizony még várni kell... Addig is itt egy téliesített verzió az őszies után. Sokat olvastam mostanában a kéksajt-körte párosításról és ezúttal a bontott csomag rokfort és az előző nap vásárolt körte egyszerre való jelenléte lehetővé tette a kipróbálást. Tipikusan az a variáció ez, azt hiszem, ami ez első furcsa ízhatás után minden falattal jobban ízlik, hogy aztán nehezményezze az ember, hogy elfogyott... Mindenesetre a körtéből többet kívántunk végül hozzá, mint ami a képen látszik és egy kis salátával körítve már-már egészségesnek mondható vacsora lett belőle.

Ízlés szerinti (ill. kéznél lévő) kenyérszeleteket (nálam ez most sokmagvas, rozsos gyári keverékből itthon sütött kenyér volt) olíva olajon megpirítunk. A megpirult felüket megkenjük rokforttal (másfajta kéksajt is jó lehet, pl. az olaszok gorgonzolája, de egyéb kevésbé híres is), körtét szeletelünk rá, megborsozzuk, majd a szeletek másik felét is megpirítjuk. Majd gyorsan megesszük. Jól csúszik hozzá egy kis bor is...

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr442658409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása