A hétvégét ismét a szüleimnél töltöttük és anyukám szokás szerint alaposan kitett magáért. A szokásos pogácsa és mézes-krémes mellett mindig van valami szezonális, vagy valami gyerekek kérték, esetleg valami, amihez neki volt kedve. Ez a bizonyos plusz ezúttal a szilvalekváros kifli volt. Nagyon finom, egész nap eszegethető!

 

70 dkg lisztet 1 csomag rámával eldörzsölünk. 2 dkg élesztőt 2.5 dl tejben 1 evőkanál cukorral megfuttatjuk, 0.5 dkg sót is teszek bele és két egész tojással puha tésztát gyúrunk. Tíz egyforma cipót formálunk belőle, egy órát pihentetjük.  Tányér nagyságura nyújtjuk és 16 cikkre vágjuk. Késhegynyi szilvalekvárt teszünk a szeletekre és feltekerjük, majd megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr142716350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cérnamama 2011.03.08. 15:33:58

mint a kép is mutatja, csak kimaradt:a kifliket vaníliás porcukorban megforgatjuk!
süti beállítások módosítása