Nem igazán van ennek most szezonja, de nagyon régen főztem már és nagyon megjött hozzá a kedvem, amikor legutóbb anyukámnál ettem. Nagyon érdekes, hogy bár alapvetően egyformán főzzük, az övének mégis más íze van... És most az enyémnek is más íze lett eléggé, no persze, hiszen másképp is csináltam. Egy félreértés következtében azt gondoltam, hogy a férjem azt javasolja, hogy a leves alapja ezúttal a tegnap esti csülök főzőleve legyen. Csak akkor derült ki a tévedésem, amikor a család hangott adott némi nemtetszésének a levessel kapcsolatosan... Nem lett pedig rossz, csak más. Ők mindenesetre legközelebb a hagyományosan, sima vízzel készült változatot szeretnék enni, de vállalkozó kedvűeknek azért bátran javaslom így is!
kb 1 liter víz és
1 liter csülök főzőlé keverékében megfőztem
0.5 kg zöldbabot. (Normál esetben csak 1 negyedekbe vágott hagymával, esetleg paprika, paradicsommal ízesített sós vízben)
1 evőkanál lisztből, olajból, pirospaprikából rántást készítettem bele, majd hozzáadtam
2 dl tejfölt is. Ízlés szerint ecettel savanyítható, ill. mi pirított kenyérrel szoktuk enni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.