Ez is gyermekkorom egyik kedvence, amit eddig még sosem főztem én. De most már itt a recept, talán még erre is sor kerül... Most mindenesetre először anyukám előadásában.
1 kg krumplit héjában megfőzünk, majd áttörjük. Hozzáadunk
kb 30 dkg lisztet,
1 tojást
2 csipet sót, összegyúrjuk majd kinyújtjuk kb 4 mm vastagságúra. Négyzeteket vágunk belőle, a közepükre
1-1 teáskanálnyi szilvalekvárt teszünk, majd félbehajtjuk őket. Ezután a tésztadarabokat kifőzzük, vigyázni kell, nehogy túlfőzzük, kb 5 perc az egész. Közben
olajon
zsemlemorzsát pirítunk és a kifőtt tésztákat beleforgatjuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.