Legutóbb azt írtam, hogy kb 4-5 évente főzök minestronét, de most rácáfoltam erre. Már a múltkor kigondoltam, hogy legközelebb egy káposztás verziót kellene főzni, úgyhogy amikor ott árválkodott egy darabka káposzta a hűtűszekrényben, és tudtam, hogy a fagyasztóban füstölt csülök főzőlé várakozik, már semmi sem tudott visszatartani. Még az sem, hogy a gyerekek fanyalogtak...
A képen gyakorlatilag ugyanúgy néz ki mint a múltkori, még a bab is ugyanaz benne :)
Ezúttal így készült:
25 dkg nagyszemű babot
sóval és babérlevéllel majdnem készre főztem (ill. egy pici darab füstölt sonka maradékot is hozzádobtam). Közben
olíva olajon párolni kezdtem először
1 fej lilahagymát (ez volt itthon...) apróra kockázva, aztán
2 szál sárgarépát és
1 szál petrezselyem gyökeret nagyobbacska kockákra vágva, majd
kb 50 dkg fehér káposztát szálasra vágva, végül
1 doboz hámozott paradicsomot.
Sóztam, borsoztam, felöntöttem
0.5 dl füstölt csülök főzőlével (meg még vízzel is, lé csak ennyi volt), ízesítettem még
2 gerezd reszelt fokhagymával valamint rozmaringgal és félpuhára főztem. Ekkor összeöntöttem a babbal (levével együtt), beledobtam
kb 7-8 dkg spagettit és készre főztem.
Reszelt parmezánnal tálaltam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.