Gyermekkoromban ki nem állhattam a karalábét (meg a kelkáposztát, meg a tököt, meg a... ) Emlékszem, hogy a töltött karalábé különösen a bögyömben volt, pontosabban, nagyon nem akartam, hogy oda kerüljön. Az edzőm viszont előszeretettel rendelt volna nekünk ilyet, mikor egy-egy verseny alkalmával étteremben ettünk. Ez volt azt hiszem, az egyetlen felodhatatlan ellentét közöttünk :) Mára azonban a helyzet megváltozott. Megszerettem a karalábét, minden formájában. Ezúttal könnyű tavaszi leves készült belőle, férjem nagy örömére.
1 nagy zsenge karalábét kis kockákra vágtam, majd
kevés vajon megfuttattam, miközben
sóztam, borsoztam. Ezúttal került bele
1 szál újhagyma is felkarikázva, valamint
petrezselyem felaprítva. Megszórtam
egy csapott evőkanál liszttel, majd feöntöttem
vízzel (csirke alaplével persze sokkal jobb lett volna, de éppen nem volt itthon, leveskockával pedig nem akartam elrontani ezt a friss tavaszi ízt...) Néhény perc múlva került bele
kb 1 dl tejföl is és készre főztem. Friss petrezselyemmel ízesítettem, színesítettem még.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.