Még mindig van spárga, ezúttal zöldet választottam. És ezúttal saláta lett belőle. Egy kis újhagyma kellett volna még bele, de nem hogy új, semmilyen hagyma sem volt itthon - vannak még nyomai a kamrámban az elmúlt hetek őrületének...
0.5 kg zöld spárgát megmostam, végeit letörtem, majd
cukros, sós, citromlés vízben megfőztem. Mikor langyosra hűlt 2 centis darabokra vágtam és egy tálba tettem. Közben megfőztem
2 tojást is, azokat is "spárgányi" darabokra vágtam, aztán a következő öntetet készítettem hozzá:
citromlét kikevertem
mustárral, kiskanál cukorral, borssal, sóval, majd folyamatosan, apránként adagolva
olíva olajat is öntöttem hozzá. Végül egy picit vízzel hígítotam, hogy folyósabb legyen és a spárgára öntöttem. Hűtés után akár magában is fogyasztható vacsora, de köretként is alkalmas.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.