Továbbra is nehezen tartunk lépést az epertermésünkkel, így aztán eper kerül mindenbe. Például a tiramisuba is. De nem egyszerűen pár eperszemet akartam beletenni, azt szerettem volna, ha nagyon epres lesz, mégis megmarad a tiramisu volta. Ez lett belőle. Na jó, kibököm: emberek, ez zseniális! Egyesek felháborítónak tartják, mi mindent neveznek ma már tiramisunak, de ezért az édességért talán még tőlük is megbocsátást nyernék :)
Tényleg pont úgy csináltam, mintha tiramisut készítettem volna, néhány kisebb változtatással az eper miatt.
Tehát:
4 tojás sárgáját habosra kevertem
15 dkg porcukorral,majd
50 dkg mascarponéval. Fűszereztem
szegfűszeggel (csak 1-2 darab mozsárban összetörve), majd belekevertem
25 dkg epret, amit előzőleg pürésítettem. Ezt a krémet tettem a
Limoncellos málnaszörpbe (mert eper nem volt itthon) áztatott babapiskótákra, erre
felkockázott eperszemek (kb 25 dkg) kerültek, a krém másik fele, majd bőven megszórtam kakaóporral. Eredetileg a szokásos módon két rétegben akartam a hozzávalókat, de a kiválasztott tál túl nagynak bizonyult. De lehet, hogy ez most így volt jó...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.