Tavalyelőtt készítettem már egyszer egy kitűnő eperfagyit, de a receptről persze már fogalmam sincs. Így most próba, szerencse alapon készítettem egy másikat, amolyan kiindulási alapnak. Jó lett, szerintem, bár egy házi eperfagyi szinte nem is lehet rossz... de legközelebb azért változtatok rajta: kevesebb cukor és nagyobb gyümölcsarány a tejszínhez képest...
kb 3-4 dl tejszínt (inkább csak 3) (nyitott doboz volt, ezért a kb érték) habbá vertem
1-2 vaniliás cukorral, majd még
15 dkg porcukorral (lehet részben méz, ill. nyírfacukor/eritritol). Folyamatos keverés közben hozzáadtam
1 kis doboz natur joghurtot, majd
20 dkg eperpürét (ez legyen inkább 30, vagy akár több is) Mivel minden hozzávaló hideg volt, mehetett rögtön a fagyigépbe.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.