Még mindig van spárga és én nem tudok ellenállni neki. Ezúttal végre egy régen dédelgetett terv került megvalósításra. Az eredmény minden várakozásomat felülmúlta. Azt hiszem, ha meg akarnám kedveltetni valakivel a spárgát, akkor ezzel kezdeném...
40 dkg kész leveles tésztát egy tepsibe fektettem (ez már ki is voltnyújtva), a rövidebb oldalából néhány vékony csíkot levágtam és a keretet készítettem belőle a lepényre. Villával megszúrkáltam, majd rászeleteltem
20 dkg mozzarellát, erre következtek
füstölt sonka darabok ízlés szerinti fajta és mennyiség (nálam most fekete-erdei), majd erre kerültek az előzőleg meghámozott (a spárga megkedveltetéséhez ez a művelet nem járul hozzá...), sós, cukros, citromos vízben előfőzött
0.5 kg fehérspárga darabok. Az egészet alaposan megsóztam, majd 200 fokon megsütöttem. Aztán mindet megettük... Inkább csak 2, mint 3 személyes adag... (bár a spárgamentes rész a lányomnak is igen ízlett)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.