Rá kell jönnöm, hogy számomra az édességek, süteményel leginkább valami viszonylag kevésbé édes, gyümölcsös dolgot jelentenek. Így aztán a vendégek is ilyeneket kapnak. Ezúttal is valamilyen meggyes pitét szerettem volna sütni, de vettem a piacon egy kis feketeribiszkét is, így aztán az is került bele. Meg egy kis alma, mert a két gyümölcs együtt sem lett elegendő a tepsi kitöltéséhez... Nekem nagyon bejött, különösen a feketeribiszkés. A többiek elragadtatása talán mérsékeltebb volt, de azért elfogyott.

A recept egyébként innen van, de leírom ide is.

40-45 dkg lisztet összegyúrunk

fél csomag sütőporral,

2 tojás sárgájával,

2 evőkanál cukorral,

pici sóval,

25 dkg margarinnal és

2 dl tejföllel. Kétfelé vesszük, egy tepsi aljába nyújtjuk az egyik felét, erre

1 csomag vaniliás pudingból,

2 evőkanál cukorral és

4 dl tejből főzött sűrű pudingot kenünk, erre jön a

tetszőleges fajtájú gyümölcs (kb 1 kg, de fajtától függően változhat). Rátesszük a tészta másik felét majd megsütjük. Porcukorral, vagy cukormázzal megszórva, megkenve kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr513045097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gergel 2011.07.10. 13:46:36

Szia!
Feedback, gratuláció:
Átpörgettem a blogot, és elképesztően gusztusos minden, látszik, hogy nem csak szakácskönyvből tanultál meg főzni. Szerencsés a családod!

cérnamama 2011.07.27. 10:24:27

megsütöttük Zsófival, Szabinával a pudingos-almást, nagyon ízlik!
süti beállítások módosítása