spanyol ízelítő 1.

Címkék: egyéb spanyolos

2011.08.02. 08:30

Az időjárás közbeszólt. Franciaországi nyaralásunkat elmosta az eső, így aztán Spanyolországban kötöttünk ki. Lám, mire jó a kempingezés, amikor nincs foglalt szállás, kötött program... Szerencsére útikönyv volt nálam, mivel egyébként is terveztünk egy egy napos átruccanást, így még az előzetes felkészülés is pótolható volt valamennyire.

Az összbenyomásaink nagyon kedvezőek voltak. Gyönyörű tengerpart, nagyszerű városok, jófej emberek, finom ételek és borok. Most egy kis gasztronómiai ízelítő következik, nekünk emlékül, nektek kedvcsinálóul :)

Az első helyszín Tarragona volt, egy még a római korban alapított kis városka, tengerparti amfiteátrummal. Na igen, már régen is tudták, mi a jó... Az ebédet a főutca számtalan kis éttermeinek egyikében fogyasztottuk el. Íme:

Előételek: saláta májas pirítóssal, illetve avokádóval, lazaccal és kecskesajttal

Főétel: palacsinta kolbászos, camambertes, illetve gombás töltelékkel. Ezek a palacsinták keményebbek, mint az itthon megszokott, itt-ott szinte ropogósak voltak, de nagyon finomak.

Desszert: fagylalt, részemről leche merengada, ami citromos, fahéjas ízesítésű tejes fagylalt. Mint ezt utólag megtudtam, a rendelésnél ugyanis csak arra koncentráltam, hogy olyat válaszak, amiről nem tudom, hogy micsoda :) Fahéjasat magamtól nem kértem volna, de egyáltalán nem bántam meg, nagyon különleges volt.

folyt köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr513115901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása