Volt néhány év, amikor én is készítettem kovászos uborkát, de aztán újabban megint nem. Nem is értem, hiszen nagyon szeretjük. Szerencsére anyukám is, apósom is rendületlenül gyártja őket, így aztán mégsem kellett teljesen nélkülöznünk. Ez most az anyukám receptje.
Egy 3 literes befőttes üveg aljába
friss kaprot tesz, erre
egy szelet kenyeret, majd az
uborkákat, hosszanti irányban egymásra merőlegesen bevágva azokat. Felönti
forró vizzel, majd
3 evőkanál sót tesz bele. (Én egy kis fokhagymát is tennék...) Napos helyen 1-3 napig érleljük, időjárástól, uborkától, ízlésünktől függően. Ezután kisebb üvegekbe tesszük és hűtőben tároljuk, így hetekig megőrzi minőségét - feltéve, ha kitart addig...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.