Volt néhány év, amikor én is készítettem kovászos uborkát, de aztán újabban megint nem. Nem is értem, hiszen nagyon szeretjük. Szerencsére anyukám is, apósom is rendületlenül gyártja őket, így aztán mégsem kellett teljesen nélkülöznünk. Ez most az anyukám receptje.

 

Egy 3 literes befőttes üveg aljába

friss kaprot tesz, erre

egy szelet kenyeret, majd az

uborkákat, hosszanti irányban egymásra merőlegesen bevágva azokat. Felönti

forró vizzel, majd

3 evőkanál sót tesz bele. (Én egy kis fokhagymát is tennék...) Napos helyen 1-3 napig érleljük, időjárástól, uborkától, ízlésünktől függően. Ezután kisebb üvegekbe tesszük és hűtőben tároljuk, így hetekig megőrzi minőségét - feltéve, ha kitart addig...

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr923158640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása