És még mindig alma... Egy újabb bevált és ismét jól sikerült recept, a lányom nagy kedvence. Gondolom. Mert az ebéd után megmaradt nagyobb darabot délután már hiába kerestem...
2 tojást kikevertem
10 dkg vajjal,
10 dkg cukorral,
1 citrom reszelt héjával,
csipet sóval, majd
15 dkg liszttel és
fél csomag sütőporral, valamint annyi tejjel, hogy se túl folyós, se túl kemény ne legyen a tészta. Egy 23 cmátmérőjű formába tettem, majd
3 nagyobb meghámozott, feldarabolt és a "hátukon" bevagdosott almával sűrűn kiraktam a tésztát, jól bele is nyomkodtam őket a tésztába. Tetéjét megszórtam fahájas cukorral, majd 180 fokon 40-50 pecig sütöttem.
-----------
2011. 09.24.
Ezúttal nagyobb (pontosan dupla) adagot sütöttem, tekintve a nagyobb létszámot. Most vékony szeletekben tettem rá az almát (állítva). Nagyon szép lett, de így arányaiban kevesebb az alma és ez egy picit hiányossága volt így.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.