Bár nem a szomszéd faluban van és igazából útba sem nagyon esik nekünk sehová, azért idetévedünk néha. Korábban a férjem evett itt viszonylag gyakran egy kollegájával, újabban velem történik ilyesmi. Most viszont családilag jöttünk egy szombati ebédre, miután a közelben bevásároltunk. A Szigetcsárda igazi halas étterem a Tisza-parton, de természetesen sok más dolgot is lehet itt enni. Jó 10 évvel ezelőtt például emlékezetes rántott borjúlábat fogyasztottunk itt. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mi talán mélyebb benyomást tettünk a csárdára, mint a felszogált étel ránk. Mentségünkre szolgáljon, hogy hosszú hétvége állt mögöttünk... :) ) Nem állítanám, hogy az étteremmel minden teljesen rendben van, hiszen például a terjengő sült olajszag az sajnos visszatérő momentum. Cserébe visszatérő momentum az is, hogy a harcsapaprikásuk szerintem a legjobb, amit valaha is ettem. És bár már jó néhányszor sor került rá, igazából most jöttem rá, hogy valószínűleg van egy kis mustár benne, attól lesz annyira más és annyira jó. A fiam kapásból kiosztotta rá a 10-est és én is megszavaztam végül, mondván, hogy az, hogy lehet, hogy valahol még jobb,az nem indok az alulértékelésrte :). A lányom 8-ast adott, szóval az átlag nálunk 9 fölött van...

Ettünk még ezen kívül:

- tyúkhúslevest: valódi tyúkból, abszolút háziasan (8.5)

- rántott süllőt: picit mocsáríze volt, mintha nem tiszai, hanem halastavi lett volna... (7.5)

- vegyes halászlét: ezt csak a férjem ette, (7)-est adott rá

- túrós csusza: szintén a férj által (5) (igazán nem tudom, hogy csak a férj volt-e rossz passzban,vagy tényleg ennyire...)

- gesztenyepürét: igazi tejszínnel! (9)

- mákos gubát: gondolkodtam, hogy kérjek-e, de ajándékba hozták :) (9)

Összességében elégedetten távoztunk, degeszre tömve magunkat a hatalmas adagokkal (maradék elcsomagolást felajánlják), 4-en, fejenként 2 üdítővel 15 ezret fizettünk.

Nem csúcsgasztronómia, hanem hagyományos magyaros ízek. Ebben a kategóriában viszont abszolút ajánlom!

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr253305591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olajbogyóka · http://psychogirl.blog.hu 2011.10.20. 23:20:42

Igen! Legjobb harcsapaprikás evör :)
süti beállítások módosítása