Gasztrobloggerség ide, vagy oda, gyakran és is "megúszós" ételeket főzök/főznék. Most is csupán az a cél vezérelt, hogy ne kelljen elmennem vásárolni és gyors legyen a leves. Szóval tipikus "így sikerült" étel lett. Ahhoz képest viszont kifejezetten jó! Tehát, miután körülnéztem a kamrában, hűtőben, fagyasztóban, be kellett látnom, hogy elég szűkös a választék. Fagyasztott zöldborsó, ahhoz a bizonyos tormakrémleveshez végül teljes egészében fel nem használt sonka főzőlé. Lila hagyma. Fokhagyma. Mi lesz ebből? Mindenesetre elkezdtem főzni a hozzávalókat, majd került bele jó sok lestyán, amitől meglehetősen édeskés íze lett, ezért aztán elkezdtem savanyítani. Először egy löttyintés paradicsomlével, aztán tejföllel és mustárral... Valamelyik fázisban pár karika kolbász is került bele, ha márúgyis füstös lé, ugye... Igazság szerint félve tettem az asztalra, de aztán a férjem háromszor szedett, úgyhogy minden félelmem alaptalannak bizonyult.
1 fej lilahagymát (mert csak ilyen volt itthon) apróra vágtam és kevés vajon pirítani kezdtem. Hozzá adtam a
kb 0.5 kg zöldborsót,
sóztam, borsoztam, reszeltem bele
1 gerezd fokhagymát, majd felöntöttem
füstölt húslével. Tettem bele
pár karika kolbászt és
néhány szál lestyánt. Ezután jött a savanyítás
löttyintés paradicsomlével,
tejföllel és
mustárral. Pár perc összeforralás után kicsit pihentettem, majd petrezselyemzölddel tálaltam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.