Eredetileg sajtban is sült volna szegény, de az lemaradt, nem értem rá :) Vendégeink voltak, de úgy gondoltam, hogy ez most nem az az alkalom, amikor azt akarom megmutatni, hogy mit tudok a konyhában, hanem fontosabb volt az, hogy az ismeretlen ízlésű csapat ne maradjon éhen és ne a…
Már alig várjuk a férjemmel, hogy újra napérlelte, házi paradicsommal készült bruschettát ehessünk, de arra bizony még várni kell... Addig is itt egy téliesített verzió az őszies után. Sokat olvastam mostanában a kéksajt-körte párosításról és ezúttal a bontott csomag…
Hosszú idő után pár hete sütöttem újra natúr karajt és ismét rá kellett jönnöm, hogy nincs a karajjal semmi baj, ha az ember nem szárítja ki. Gyakorlatilag gyorsabban elkészül, mint a csirkemell és rendkívül változatosan lehet ízesíteni. Ezúttal az Olasz konyha…
Nagyjából 4-5 évente főzök ilyen levest, mert mindig megfeledkezem róla. Viszont az benne a jó, hogy a receptet nem lehet elfelejteni, mert az nincs neki. Pontosabban ez tipikusan az a leves az olaszoknál is, ami tájegységenként és évszakonként változik. A lényeg, hogy ez egy vegyes…
Na, akkor ez most megint pörkölt, vagy paprikás? Szóval, hagyjuk ezt... Ami jó, az jó, nevezzük bárminek, márpedig nálunk a gomba az jöhet minden mennyiségben és minden formában. Nem sok ilyen étel van, ami mind a négyünknél ennyire egyértelműen bejövős... Egy lábasba…
Lassan tényleg a végére érek a zöldségeknek krémleves ügyileg, úgyhogy elérkezettnek láttam az időt egy kis újításnak. A zellerből készült leves (bár, mint írtam már, a zöldborsón kívül mindegyiket szó nélkül kanalazzák be), nem feltétlenül a legnagyobb kedvenc, ezért…