Valamelyik nap Stahl Judit egyik szakácskönyvét lapozgattam, akkor akadt meg a szemem a vajbab salátán, amit ő tonhallal készített. Nagyon megtetszett, el is akartam klészíteni, de aztán a halat csak kihagytam belőle a kapribogyóval egyetemben (mert hogy hal mellé készült köretnek), tettem bele viszont bőven petrezselymet. Így is nagyon finom lett, nagyrészt talán annak köszönhetően, hogy ez az adag bab még anyósoméktól származik és igen jó pillanatban lett leszedve és úgy tűnik, az én blansírozásom is jól sikerült. De persze bátran kipróbálható boltban kapható babbal is.
50 dkg fagyasztott babot forrásban lévő sós vízbe teszem és 5-6 percig főzőm, majd még melegen összekeverem a következő öntettel:
majonézt hígitok
tejföllel, ízesítem
pár csepp citromlével,
reszelt fokhagymával,
sóval, borssal és jó sok
aprított petrezselyemmel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.