Avagy, ha már unod a gesztenyepürét, csavarj egyet rajta! Nálam a kényszer szülte az ötletet. Egyrészt hosszan foglalt volt a sütő, tehát valami sütés nélküli desszertet kellett kitalálnom, másrészt, mint azt már korábban írtam, a házi készítésű gesztenyemasszám nem nyerte el különösebben a tetszésünket. Túlságosan naturális lett, semmi mű íz... :P Így aztán csinálni akartam belőle valamit, amihez tovább lehet ízesíteni. Került bele egy kis rum aroma (ettől máris közelített az íze a boltihoz), valamint egy kis csokoládé és mascarpone és máris egy szuper kis krém lett belőle.

25 dkg gesztenyemasszát kikeverünk

5 dkg olvasztott csokoládéval és

12.5 dkg mascarponéval, ez lesz az alsókrém. A felsőhöz pedig

2 dl tejszínt habbá verünk

2 csomag vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a maradék

12.5 dkg mascarponét. Tetejére még egy kis

reszelt csokoládé és már kész is.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr323968574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.01.31. 11:37:19

Nagyon tetszik, lehet, hogy hétvégén belevágok és megcsinálom:)
Egy kérdés csupán: Miután kihűl, nem lesz a gesztenyepüré nagyon "masszív" a csokitól? Nem áll nagyon össze?

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2012.01.31. 11:42:53

@szepszonja: A mascarpone pont annyit lazít rajta, amennyit a csoki szilárdít. Teljesen jó volt az állaga, a gesztenyés-csokis krém kicsit sűrűbb, a tejszínes lágyabb.

2012.01.31. 12:34:07

@eszterlánc21: Köszönöm, ezzel most még jobban felkeltetted a kíváncsiságomat:) Hétvégi program: Sacher torta vagy a mascarponé-s gesztenye??? Mindkettő??? :)
süti beállítások módosítása