Avagy, ha már unod a gesztenyepürét, csavarj egyet rajta! Nálam a kényszer szülte az ötletet. Egyrészt hosszan foglalt volt a sütő, tehát valami sütés nélküli desszertet kellett kitalálnom, másrészt, mint azt már korábban írtam, a házi készítésű gesztenyemasszám nem nyerte el különösebben a tetszésünket. Túlságosan naturális lett, semmi mű íz... :P Így aztán csinálni akartam belőle valamit, amihez tovább lehet ízesíteni. Került bele egy kis rum aroma (ettől máris közelített az íze a boltihoz), valamint egy kis csokoládé és mascarpone és máris egy szuper kis krém lett belőle.
25 dkg gesztenyemasszát kikeverünk
5 dkg olvasztott csokoládéval és
12.5 dkg mascarponéval, ez lesz az alsókrém. A felsőhöz pedig
2 dl tejszínt habbá verünk
2 csomag vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a maradék
12.5 dkg mascarponét. Tetejére még egy kis
reszelt csokoládé és már kész is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
2012.01.31. 11:37:19
Egy kérdés csupán: Miután kihűl, nem lesz a gesztenyepüré nagyon "masszív" a csokitól? Nem áll nagyon össze?