Avagy nem esik messze az alma a fájától... A lányom teljesen rákattant a sütögetésre, majd minden héten nekilát valaminek a barátnőjével. Örülök neki és jó látni ahogyan egyre magabiztosabb és ügyesebb lesz a konyhában. Sőt, már ő is el mer szakadni a recepttől, a mazsolat simán kicserélte/kipótolta egyéb aszalt gyümölcsökre, vörös áfonyára, sárgabarackra. Nagyon finom muffin lett, tökéletes állagú és ízletes. A lányom szerint ehhez a következő dolgok szükségeltettek még a hozzávalókon kívül: tojással való zsonglőrködés sütés előtt, ill. a sülő süteményhez való beszélgetés... Lehet, hogy érdemes lenne ezeket a trükköket nekem is bevetnem?

20 dkg lisztet összekeverünk

1 teáskanál sütőporral és

1 teáskanál fahéjjal,

15 dkg darált/aprított diót pedig 

15 dkg mazsolával ill. tetszőleges egyéb aszalt gyümölccsel. Tetszés szerint

egy kis csoki is darabolható bele.

2 tojást habosra keverünk

20 dkg cukorral, hozzáadjuk a

1.5 dl olajat és

1,5 dl tejszínt. Ezután az összes hozzávalót összevegyítjük és muffinformákba töltjük. 180 fokos sütőben kb 25 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr914064583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása