Diós, aszaltgyümölcsös muffin - az első lépések
Címkék: dió muffin sütemény első lépések aszalt gyümölcs
2012.02.04. 12:30
Avagy nem esik messze az alma a fájától... A lányom teljesen rákattant a sütögetésre, majd minden héten nekilát valaminek a barátnőjével. Örülök neki és jó látni ahogyan egyre magabiztosabb és ügyesebb lesz a konyhában. Sőt, már ő is el mer szakadni a recepttől, a mazsolat simán kicserélte/kipótolta egyéb aszalt gyümölcsökre, vörös áfonyára, sárgabarackra. Nagyon finom muffin lett, tökéletes állagú és ízletes. A lányom szerint ehhez a következő dolgok szükségeltettek még a hozzávalókon kívül: tojással való zsonglőrködés sütés előtt, ill. a sülő süteményhez való beszélgetés... Lehet, hogy érdemes lenne ezeket a trükköket nekem is bevetnem?
20 dkg lisztet összekeverünk
1 teáskanál sütőporral és
1 teáskanál fahéjjal,
15 dkg darált/aprított diót pedig
15 dkg mazsolával ill. tetszőleges egyéb aszalt gyümölccsel. Tetszés szerint
egy kis csoki is darabolható bele.
2 tojást habosra keverünk
20 dkg cukorral, hozzáadjuk a
1.5 dl olajat és
1,5 dl tejszínt. Ezután az összes hozzávalót összevegyítjük és muffinformákba töltjük. 180 fokos sütőben kb 25 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.