Megint egy óriási recept: fogj egy darab májat és süsd meg zsírban! :) De oly sokszor bebizonyosodik, hogy a legegyszerűbb dolgok is nagyon finomak tudnak lenni. Mivel a csirkemájat csak ketten esszük a férjemmel, ezért a fél kilós adagból jutott 20 dkg erre a célra is. De egy-egy házibuli alkalmával mind a fél kilót felhasználnám, mert olyankor is nagy sikere szokott lenni. Lehet tök egyszerűen csinálni és egy kicsit odafigyelősebben is, attól függően, hogy mennyi időnk és kedvünk van éppen hozzá. ( a képen egy kis maradék...)

A májakat megmossuk, leszárítjuk, kettévágjuk, a nem tetsző részeket (erek, zsír, akármi) levágjuk. Idő és kedv esetén itt lehet például fokhagymás tejbe áztatni pár órára, majd újra alaposan leszárítani, de áztatás nélkül is működik a dolog. Sózzuk, borsozzuk (esetleg majoránna, kakukkfű is jöhet), majd közepesen forró kacsa (vagy liba) zsírba tesszük, lehetőleg úgy, hogy ellepje a májakat, de akkor sincs baj, ha nem. Tegyünk rá fedőt, ha félünk a "robbanásoktól", de ha alaposan leszárítottuk és teljesen elmerül a zsírban, akkor nem szokott vészes lenni. Pár perc sütés után kész is van, én ki szoktam venni egyet próbaképpen és kettévágom. Ha még épp egy kicsit rózsaszín, akkor jó, levehetjük a tűzről, mert a maradék hőben teljesen készre fog sülni. A lényeg az, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad és megkeseredik, de a csirkemájnak nyersnek sem szabad maradnia. Akkor jó, ha még puha az állaga és édeskés az íze. Hagyjuk kihűlni, megdermedni, aztán friss puha kenyérre kenjük a zsírt, szeleteljük a májat, együnk hozzá lilahagymát, igyunk egy kis rozét! Ajajaj... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr484119059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása