Egy egyszerű, hétköznapi kis süti, ami tulajdonképpen muffin, de most egyben sült. Fő cél a lassan fogyó kiwikészlet gyorsítása. No meg az, hogy ha véletlenül rájön valamelyikünkre a falásroham, akkor ezt egy legalább mérsékleten egészségesnek minősíthető házi sütivel tegye... Abban nem hiszek, hogy egy jól ismer és szeretett süteményt egyszerűen "el lehetne adni" teljes kiőrlésűvel is, de egy ilyen jellegűben nem tűnik fel különösebben. A cukor esetében pedig egyelőre 20%-os nyírfacukor hozzákeveréssel sütök, többet az én gyomrom egyelőre nem bír, de állítólag hozzá lehet szokni... Ebben lehet valami, végül is az első keserű tapasztalatok után 10%-kal kezdtem újra, most úgy tűnik, már a 20 is megy.
Néhány kiwit meghámozok (kb 25 dkg legyen), kockákra vágok, majd
0.5 dl narancs vagy citromlikőrbe áztatok. Közben
15 dkg sima lisztet összekeverek
10 dkg teljes kiőrlésűvel és
3 teáskanál sütőporral (ebből 1 lehet szódabikarnóna is). Egy másik edényben
15 dkg puha vajat habosra keverek
10 dkg cukorral,
1 tojással, majd
2 dl joghurttal (vagy tejföllel, attól függ, melyik van éppen itthon). Ezt a masszát előbb a lisztes keverékkel, mjad a gyümölccsel is összeforgatom, majd muffonformákba vagy egy 20x30-as tepsibe teszem és 190 fokon kb 25 percig sütöm.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.