A sós muffinokat talán még jobban szeretem, mint az édeseket. Mégpedig azért, mert kiváló pogácsahelyettesítők és míg egy jó pogácsa elkészítése hosszú órákat vehet igénybe, addig a muffin sokkal hamarabb elkészül. Ráadásul nem csak sós csemegeként, hanem köretként is ehetjük, különösen szaftos húsok mellé. Ez a krumplis változat pedig nagyszerűen alkalmas maradék krumplipüré felhasználására is. Mert a krumplipüré csakis frissen jó. A krumplis muffin pedig langyosan.
kb 15 dkg krumplipürét kikeverek
1 tojással,
0.5 dl olajjal,
2,5 dl tejjel,
1 teáskanál sóval, fűszerezhető
borssal, szerecsendióval. Hozzáadok
25 dkg lisztet és
fél csomag sütőport, majd
10-15 dkg reszelt sajtot. A muffin formákat kivajazom, ezekbe halmozom a tésztát, majd 190 fokon 25 percig sütöm. Mi ezúttal kötretként ettük, medvehagymás nyúlpecsenyével.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.