Szegény spárgák jó pár napig várakoztak a hűtőben, mire sorra kerülhettek... És sok időm és energiám ekkor sem maradt rájuk... Zsupsz az edénybe, krémleves, ebből baj nem lehet. Nem is lett. A spárgakrémleves finom, akár zöld, akár fehér, azt hiszem, simán kijelenthetem, hogy a férjemnek és nekem a kedvencünk a krémlevesek között. Fénykép nincs, kiscsaj eltüntette a memóriakártyát... Hát zöld, na.
0.5 kg zöldspárga fás végét letörtem, a nagyobb "pikkelyeket" leszedtem, daraboltam (a fejeket félretettem és csak a pürésítés után tettem vissza a levesbe betétnek) és
2-3 szál újhagyma társaságában először
vajon átforgattam, majd
1 liter alaplével felöntve megfőztem. Turmix, aztán
2 dl tejszín, (a kiskanálnyi lisztet kifelejtettem, de megvoltunk végül is nélküle...)
só, bors, szerecsendió.Nagyon finom, gyors, elronthatatlan.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.