Akárcsak a müzlis süti, ez is kiváló módja a maradék müzlik hasznosításának. Olyannyira kiváló, hogy megkockáztatom, ezért érdemes müzlit venni :) A Chokitó effektus persze itt is játszik - ronda és finom.... Ez azonban inkább csak a türelmetlenségemnek volt köszönhető, nem vártam meg, míg az alap teljesen megdermed és kihűl, így a csoki rákenése nem volt egyszerű. Az élvezeti értékén ez mit sem rontott, ez is a "párolgós" édességek közé tartozik...
30 dkg müzli, ízlés szerint, vagy egyszerűen csak különböző pelyhek, magvak és aszalt gyümölcsök házilagos keveréke. Ennek megfelelően különböző ízesítésű lehet a végeredmény, a mogyoróstól, a mazsoláson át, a kókuszostól vörös áfonyásig, sőt akár csokis is lehet.
5 dkg vajat olvasszunk össze
2 evőkanál sűrű mézzel, pár percig forraljuk, majd öntsük a müzlihez és alaposan keverjük össze. Egy 20x30-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a keveréket és alaposan nyomkodjuk bele. Hagyjuk jó alaposan kihűlni, ezután öntsük le a tetejét tetszés szerint ét-, tej-, vagy fehércsokival. Ha a csoki is rádermedt, vegyük ki a tepsiből (a sütőpapír miatt ez könnyen fog menni), majd szeleteljük. Ideális nassolni való. Ha magas kakaó tartalmú étcsokoládéval készítjük, szinte már egészséges... Persze csak mértékkel!
Ötlet a Nők lapja konyhájából, Vrábel Krisztinától.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.30. 21:03:00
durcas 2012.12.31. 06:08:40
"5 dkg vajat olvasszunk össze
2 evőkanál sűrű mézzel, pár percig forraljuk, majd öntsük a müzlihez..."