Triplacsokis sütemény

Címkék: csoki muffin sütemény

2013.05.04. 13:30

Hiába sütök én mindenféle egészséges, almás, céklás, répás süteményt, ha a fiam nem nagyon eszi ezeket. Így aztán időnként csak az ő kedvéért is készül valami. Azért az ő egészsége sem maradhat védtelenül, úgyhogy a cukor részben ebben is nyírfacukorra (eritritolra), a liszt egy része darált mandulára, a vaj pedig kókuszzsírra lett cserélve. Reklamáció ezek miatt nem történt, úgyhogy mindenkit csak bátorítani tudok az első lépések megtételére!

triplán csokis sütemény.JPG

10 dkg vajat (ezúttal a fele kókuszzsír volt) habosra kevertem 

10 dkg cukorral (fele xilitol/eritritol keverék volt) majd

2 tojással  és

1 evőkanál vanília kivonattal/aromával is. Ezután belekevertem 

20 dkg lisztet,

5 dkg darált mandulát

1 csipet sót és

fél csomag (6 gr) sütőport. Én ekkor szoktam a

1-1.5 dl tejet beleönteni, amennyit felvesz ahhoz, hogy ne legyen se túl folyós, se túl kemény (épp csak megálljon/ ne álljon meg benne a kanál). Belekeverek

10-15 dkg ét/tej/fehér csokit tetszőleges arányban, majd hőlégkeveréssel 160 fokon (sima sütőben 180 fok) kb 30 percig sütöm. ez a mennyiség egy 20x30-as tepsihez, vagy 12-18 db kisebb-nagyobb muffinhoz elég.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr945219829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása