Az egyik legjobb húsétel, szerintem. Ragacsos, édeskés, fűszeres, akár csípős is. A lassú sütéstől pedig omlós, puha, szaftos. És bár kétségtelenül sokáig tart, amíg elkészül, ténylegesen alig pár perc munka van vele. Szóval egyszerre a háziasszonyok és a család álma ez. A kép tanúsága szerint mi most igen illedelmesen, fokhagymás spagettivel ettük, de szerintem a legjobb friss kenyérrel, a tepsiből tunkolni és tépkedni a húscafatokat :)
Az elkészítés gyakorlatilag a pácolásból áll. Keverjünk össze ketchupot, mézet, mustárt, worchestershire szószt, szójaszószt, chilit, koriandert, kakukkfüvet, többféle borsot, zúzott fokhagymát, (balzsam)ecetet és ami még eszünkbe jut... A húst jó alaposan kenjük be és néhány órán, de akár egész éjszakán át pácoljuk. Aztán pedig süssük meg, minél alacsonyabb hőmérsékleten, minél lassabban, annál jobb lesz a végeredmény. Ha gondoljuk, a keletkező szaftot zsírtalanítsuk és forraljuk be, isteni lesz az is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.