Ez a recept a Stahl-féle csokis zabpelyhes keksz egészségesített változata. Az ízében semmilyen kompromisszum sincs, amit azért is állíthatok biztosan, mert a fiam, akit amúgy a hideg ráz az egészséges dolgoktól, megette előlem a készletet... Kalória tartalomban és egyéb tápanyag tartalomban nem sokkal kedvezőbb értékek jöttek ki, mint a Jó reggelt! kakaós, csökkentett cukortartalmú változata, de ebben egyáltalán nincs sem fehér liszt, sem fehér cukor, ami azért nem elhanyagolható különbség.

A kép még a múltkori "normál" változaté, de kinézetre nem igazán volt különbség és ezúttal nem volt időm fényképezni.

csokis zabpelyhes keksz_1.JPG

15 dkg zabpelyhet pirítsunk meg kissé (nem tragédia, ha elmarad, de jót tesz neki), majd daráljuk le (akár mindet, vagy csak a felét, ahogy pillanatnyi hangulatunk diktálja) és keverjük össze alaposan 

15 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszttel

4 dkg kakaóval

1 csipet sóval és

1 mokkáskanál szódabikarbónával. 

20 dkg puha vajat keverjünk habosra

10 dkg sötétbarna lágy nádcukorral,

15 dkg eritrittel, majd

2 tojással is. Daraboljunk össze

10 dkg étcsokit (70% fölöttit), keverjük ezt is a masszához. Készítsünk kisebb diónyi (2 dkg-os) golyócskákat, amiket a tepsire téve nyomjunk szét kerek lapokká. 200 fokos (légkeverés mellett 180) sütőben süssük a kekszeket 8 percig. 1 percig hagyjuk hűlni a tepsiben őket, utána tegyük rácsra. Nekem 46 db 1.9 dkg-os keksz sikeredett ebből az adagból.

1 db keksz 82 kcal, F: 2 Sz: 7 Zs: 5

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr255816842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása