Csokis zabpelyhes keksz egészségesebben
Címkék: csoki keksz zabpehely aprósütemény
2014.02.17. 08:00
Ez a recept a Stahl-féle csokis zabpelyhes keksz egészségesített változata. Az ízében semmilyen kompromisszum sincs, amit azért is állíthatok biztosan, mert a fiam, akit amúgy a hideg ráz az egészséges dolgoktól, megette előlem a készletet... Kalória tartalomban és egyéb tápanyag tartalomban nem sokkal kedvezőbb értékek jöttek ki, mint a Jó reggelt! kakaós, csökkentett cukortartalmú változata, de ebben egyáltalán nincs sem fehér liszt, sem fehér cukor, ami azért nem elhanyagolható különbség.
A kép még a múltkori "normál" változaté, de kinézetre nem igazán volt különbség és ezúttal nem volt időm fényképezni.
15 dkg zabpelyhet pirítsunk meg kissé (nem tragédia, ha elmarad, de jót tesz neki), majd daráljuk le (akár mindet, vagy csak a felét, ahogy pillanatnyi hangulatunk diktálja) és keverjük össze alaposan
15 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszttel
4 dkg kakaóval
1 csipet sóval és
1 mokkáskanál szódabikarbónával.
20 dkg puha vajat keverjünk habosra
10 dkg sötétbarna lágy nádcukorral,
15 dkg eritrittel, majd
2 tojással is. Daraboljunk össze
10 dkg étcsokit (70% fölöttit), keverjük ezt is a masszához. Készítsünk kisebb diónyi (2 dkg-os) golyócskákat, amiket a tepsire téve nyomjunk szét kerek lapokká. 200 fokos (légkeverés mellett 180) sütőben süssük a kekszeket 8 percig. 1 percig hagyjuk hűlni a tepsiben őket, utána tegyük rácsra. Nekem 46 db 1.9 dkg-os keksz sikeredett ebből az adagból.
1 db keksz 82 kcal, F: 2 Sz: 7 Zs: 5
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.