Mit mondjak, mostanában elég sok csülök került az asztalunkra. Talán tudat alatt ki akarjuk használni az utolsó téli napokat, amikor még tényleg jól esik ilyesmit enni. Férjem is, én is többször nézegettük már a sós lében pácolós módszert, aztán most jutottunk idáig. Meglepő, a végeredmény azonban nem mulatságos, hanem finom. Ráadásul, noha összességében sokáig tart az elkészítése, sok munkát igazából nem igényel, lehet közben akármit is csinálni, míg a hús pácolódik, ill. sül.

 sós lében sült csülök 2 blog.JPG

4 liter vizet felforralunk

14 dkg sóval,

1 félbevágott hagymával, pár gerezd fokhagymával,

babérlevéllel, borssal és bármi egyéb kedvünkre való fűszerrel (mi most kakukkfűvel). Hagyjuk kicsit hűlni, majd beletesszük a csülköt. Lefedjük és békén hagyjuk - jelen esetben 20 órára, de ennél kevesebb is elég. Miután kivettük a húst, mehet is a forró sütőbe (200-220 fok) fél órára, majd vegyük le a hőmérsékletet és 140 fokon süssük még 2-3 órán át a csülöktől és az ízlésünktől függően.

sós lében sült csülök 3 blog.JPG

sós lében sült csülök 4 blog.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr675833351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Friss Levegő 2014.02.27. 09:58:56

Nagyon gusztusos lett, hétvégén ki fogom próbálni :)
süti beállítások módosítása