Raffaello házilag (diétás, ricottából)
Címkék: édesség mandula kókusz ricotta sütés nélkül
2014.10.06. 12:15
A házi Raffaello golyók nem rosszak, ettem már pár verziót, de a recepteket látva eddig mindig eltántorodtam az elkészítésüktől... Aztán egy fogyókúrás csoportban írta valaki, hogy ricottából is lehet. Na ez rögtön felkeltette az érdeklődésemet és mivel pont volt is itthon, a lelkesedést tett követte. Szerintem nagyon jó lett, abszolút meg van a tejesen lágy kókuszos íz, a darált mandulától viszont kétségtelenül van egy pici marcipános beütés benne. Akinek ez bejön, akkor gond egy szál se, ha nem annyira, gond akkor sincs, a mandula arányát csökkenteni kell a kókuszét pedig növelni.
25 dkg ricottához hozzá kevertem
12.5 dkg hámozott mandulát,
2.5 dkg kókuszreszeléket és
6 dkg cukrot (vagy cukor helyettesítő ízlés szerint, nálam eritrit/fruktóz keverék), amelyeket előzőleg együtt ledaráltam. A masszából kis golyókat formáztam, majd kókusz reszelékbe forgattam. Hogy pontosan mennyi száraz hozzávalóra lesz szükségünk, az függ a ricotta nedvességétől és attól is, hogy mennyire akarunk kemény vagy lágy golyókat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.