Tökfőzelék

Címkék: főzelék kapor tök

2010.06.30. 19:50

Úgy csinálom, ahogy a nagy könyvben meg van írva, nincs benne semmi különös. De nagyon szeretem.

1 kis fej hagymát

kevés olajon megpárolok, majd ráteszem az

1 kg gyalult tököt.

zom, borsozom és saját levében párolom.

2 dl tejfölt kikeverek

1 kiskanál liszttel és behabarom vele a főzeléket,

ízlés szerinti mennyiségben apritott kaprot szórok rá, az egészet még átforralom és kész.

Szerintem csirkepörkölttel a legjobb, de hát ízlések és pofonok...

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr102121524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barracud4 · http://halnap.blog.hu/ 2010.08.15. 13:55:45

Imádom a tökfőzeléket! Én szoktam bele tenni egy darab paradicsomot is apróra kocskázva azért, hogy kicsit édeskésebb legyen (de szerintem ezt csak én szeretem igy)