Amennyiben kész tortellinit használunk, akkor igazi gyors és finom tésztaétel. Ha mi készítjük a tésztát is, akkor a gyors persze nem állja meg a helyét. A férjem már évek óta készül rá, hogy saját kezüleg készítse. Ha egyszer sor kerül rá, beszámolok róla :)

A gombamártáshoz szükségünk van:

1 fej hagymára, amit apróra vágunk és

kevés olajon elkezdünk párolni. Mikor már megereszkedett egy kicsit, hozzáadjuk a

fél kiló gombát (lehet csiperke is, erdei is, vagy éppen vegyesen), amit előzőleg felszeleteltünk.

Sózzuk, borsozzuk, lesütjük. Belekeverünk

1 kiskanál lisztet és felengedjük

1 dl tejszínnel és

1 dl tejföllel (lehet csak az egyiket is használni). Ízesítjük

kevés reszelt parmezánnal,

1 csipet kaporral (nem megijedni, ennyi nem érződik ki, de jót tesz neki)

petrezselyemmel. Szükség esetén vízzzel (vagy tejszínnel, tejföllel) még hígítható.

Ez a mennyiség kb fél kilónyi tortellinihez elegendő, amit előírás szerint megfőzünk. Praktikusan egyszerre kezdjük főzni a tésztát és a mártást és akkor 15-20 perc múlva tálalható is.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr292122961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.