Gombaleves

Címkék: leves gomba magyaros

2010.09.23. 06:00

Nálunk ebből az egyszerű, magyaros változat a menő, minden egyéb zöldségféle nélkül, csak és kizárólag a gomba ízére koncentrálva. Amit persze egy kis szárított vargánya hozzáadásával még tovább lehet fokozni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1-2 evőkanál olajat öntök egy lábasba, majd rádobok

1 nagy fej hagymát apró kockákra vágva majd

50 dkg gombát (fehér és barna csiperkét vegyesen) felszeletve.

Sózom, borsozom, egy fokhagyma gerezdet reszelek bele, majd zsírjára sütöm. Közben

1-2 dkg szárított vargányát (egyéb erdei gombát) langyos vízbe áztatok, majd kis darabokra vágom és a levével együtt a lesült csiperkéhez adom. Arra vigyázzunk, hogy az áztató lé végét ne öntsük hozzá, mert homokos lehet... A levest felöntöm vízzel (ill. ha van, akkor húslével, ez esetben még ízesebb lesz a végeredmény) és amíg felforr, addig

2-3 dkg lisztből

ugyanennyi olajból és

1 teáskanál pirospaprikából rántást készítek. Hideg vízzel hirtelen felhígítom és a leveshez öntöm, majd pár percig forralom. Közben kevés vízzel és a főzőlével hígítok

2 dl tejfölt (esetleg tejszínnel vegyesen) és ezt is a leveshez adom. Még egyszer átforralom.

Apróra vágott petrezselyemmel tálalom. 6 adag lesz belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr732119296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.