Van nekem egy Zöldséges ételek című szakácskönyvem, amiből jó pár ételt kipróbáltam már. Ez pedig nem csak kipróbált, de nekem az egyik kedvenc is, a család pedig megeszi... No dehát kell a változatosság, végülis még így is jobb vagyok, azt hiszem, mint a menza...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sajtgaluska elkészítésével kezdjük, mert ennek kell egy kis idő.

5 dkg puha vajat habosra keverünk

1 tojással, majd hozzáadunk

kb 5 dkg búzadarát (a pontos mennyiség függ a tojás nagyságától) és

4 dkg reszelt sajtot és fűszerezzük

sóval, borssal, reszelt citromhéjjal (ne hagyjuk ki, hihetetlen illata, zamata lesz tőle!) A masszának sem túl lágynak, sem túl keménynek nem szabad lennie. 15-20 perc pihentetés után sós fízben kifőzzük a kiskanállal kiszaggatott galuskákat.

A leveshez

50 dkg póréhagymát vastagságtól függűen félbe, vagy négybe vágunk, majd felkarikázunk,

2 dkg vajon pirítani kezdjük. Beledobunk

10-15 dkg fagyasztott borsót is, majd

sózzuk, borsozzuk és ha a hagyma megüvegesedett, akkor felöntjük vízzel. Teszünk bele

2 leveskockát (ízlés szerint zöldség vagy valamilyen húsleves) és kb 15 percig főzzük. Mikor már majdnem kész

frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A sajtgaluskákkal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr612331378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.