Sokan nem ismerik még a kínai kelt, pedig sokoldalúan használható és igen finom zöldségféle. Ebben a levesben egyéb zöldségekkel együtt szerepel és fantasztikus ízek varázsolódnak elő belőlük egy kis citrom és rozmaring segítségével.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.5 dkg vajon elkezdek pirítani

1 fej nagyobb kockákra vágott hagymát,

sózom, utána jöhet a

15 dkg félbe vagy negyedbe vágott és szeletelt sárgarépa,

5 dkg petrezselyemgyökér,

10 dkg brokkoli felszeletelt szára, majd

20 dkg kínai kel friss ropogós levélnyelei felkockázva. Hozzáadok

1 evőkanál lisztet, ezzel is átpirítom kissé, majd felöntöm vízzel. Ízesítem

2 leveskockával, borssal és pár levélke rozmaringgal (óvatosan adagoljuk, ne vegye át teljesen a hatalmat!). Ha már forr pár perce, akkor jöhetnek bele a brokkoli rózsák, majd a kínai kel csíkokra metélt fodros levelei. Belekeverünk

2 dl tejfölt, ezzel is átforraljuk, 

pár csepp citromlével ízesítjük és

petrezselyem zölddel díszítjük.

Arra kell vigyázni, hogy a zöldségféléket ne főzzük túl!

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr922340025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2010.10.14. 20:07:14

Ezer éve nem ettem kinai kelt és akkor is csak salátába készítettem el. Isteni ötlet, ki fogom próbálni. :)