Dara, vagy császármorzsa

Címkék: gríz édes második

2010.10.14. 09:00

Ez az étel nálunk császármorzsa néven futott, de mint megtudtam, az igazi császármorzsa az nem búzadarával, hanem csak liszttel készül. Óvatos duhaj lévén a feles megoldásig jutottam az újítás során, nekünk így is nagyon ízlik. Nagy kedvenccé nőtte ki magát nálunk, mondjuk egy kiadós bableves után...

dara vagy császár morzsa.JPG

15 dkg búzadarát összekeverünk

15 dkg liszttel,

5 dl tejjel és kb 1 órán át állni hagyjuk. Ezután teszünk hozzá

egy csipet sót,

4 tojás sárgáját,

2 csomag vaníliás cukrot (vagy cukor és igazi vanília) és öszekeverjük. A

4 tojás fehérjét habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk. Közben egy jó nagy teflonserpenyőben

vajat olvasztunk majd ráöntjük a tésztát. Egy darabig hagyjuk sülni, majd egy fa lapátkával elkezdük vagdosni, kevergetni folyamatos vaj hozzáadásával, a kívánt morzsás állag és arany szín eléréséig.

Porcukorral és baracklelvárral kínáljuk, bár az én fiam a málnaszörpre esküszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr762187906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cérnamama 2010.08.03. 14:27:39

Keresztcérna és cérnamama együtt olvasta a császármorzsát, nyaltuk a szánkat. Keresztcérna pedig főzött amerikai patiszont/rengeteg termett belőle/
Ime a recept:ez egy egytál étel, kánikula főzelék.
Két részből áll:husgombóc és patiszon fzelék.

gombóc:30 dkg darált pulykahus, 10 dkg előfőzött rizs, 1 tojás, 1 olajban dinsztelt hagyma, bors, só, paprika.Ezt Zsófi összegyurta és ping-pong labdákat formázott belőle.
1 liter vizbe, kell 1 husleveskocka,ebben 10 percig főzte a gombócokat, közben hámozta és darabolta a patiszont, és mellé rakta, igy főzte tovább,majd jött egy 2dl tejfőlbőlé s 1 nagy evőkanál lsztből készült habarás, apritott petrezselyem és kész, finom volt, kaporral is finom, Cérnamama