Tojásleves

Címkék: leves tojás magyaros

2010.10.17. 09:00

Egy újabb igazi menza étel. Általában káposztás ételek előtt szoktam főzni, mert állítólag a köménymag jót tesz az emésztésnek. No meg azért, mert szeretjük.

kb 2,5 dkg olajon megpirítok

1 kiskanálnyi köménymagot, majd beleszórok

kb 2,5 dkg lisztet és világosra pirítom. Leveszem a tűzről, belekeverek

1 kiskanál pirospaprikát és gyorsan felöntöm hideg vízzel és csomómentesre keverem.

zom, felforralom és beleütök

4 tojást. Egy jó darabig nem keverem meg, hogy a tojások egyben maradjanak, de aztán muszáj egy picit, hogy ne ragadjanak le. 4 adag lesz belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr282364894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.