Ezt a rovatot is már régebben el akartam indítani, hiszen nálunk az a szerencsés helyzet állt elő, hogy a férjem nem csak enni, hanem főzni is szeret. Vannak kifejezetten olyan ételek, amiket ő szokott elkészíteni és vannak olyanok is, amelyeket mindketten szoktunk - hol egyformán, hol nagyon másképp. És mivel ez a blog elsősorban a mi kis családi receptfüzetünk, ezért itt mindenképpen helye van az ő főztjének is.

Oldalast szoktam én is (ritkán), de másképp. Ez a férj verziója tehát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kb 2 kg sertés oldalast darabolás után egy serpenyőben erős tűzön minden oldalukon megpirított és egy magasfalú tepsibe tette őket és csak ekkor sózta meg. Ezután következtek a

durva darabokra vágott vegyes zöldségek (hagyma, sárgarépa, fehér répa, zeller), amelyeket szintén megpirított. Isteni illata volt a karamellizálódó zöldségeknek. Ezeket is megsózta és a húsra halmozta.

Babérlevelet, borókabogyót szórt közéjük ízesítésül, borsozta, valamint

kb 2 dl vörösbort és ugyanannyi vizet öntött rá. Fólia alatt lassú tűzön sütötte, majd fólia nélkül és a végén egy kicsit rá is grillezett (összesen vagy 3 óra volta sütési idő). A húst és a zöldségeket kiszedte egy tálra, melegen tartotta, a pecsenyeléből pedig mártást készített. Párolt lila káposztával és tepsiben sült krumplival tálalta.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr342364929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keresztcérna 2010.10.18. 19:45:07

Jól néz ki, annyira, hogy megindult a nyálképződésem.Ha javasolhatok valamit, legközelebb tegyen hozzá a férjúrad egy kis foghagymát is.Állítólag az olalashoz kell, de igy is inycsiklandó.szeretem az oldalast.Tehetem, mert cérnasovány vagyok.

keresztcérna 2010.10.18. 20:19:34

természetesen foKhagymát akartam írni,ciki
süti beállítások módosítása