karfiol leves

Címkék: leves karfiol

2010.10.23. 09:00

Férjemmel együtt szeretjük a sima, egyszerű zöldségleveseket, amelyeket pillanatnyi hangulattól függően tejfölös habarással, vagy paprikás rántással is szoktam készíteni. A tejfölös változatnak meg van az az előnye, hogy egy gyors turmixolás után a gyerekek is hajlandóak megenni...

 

50 dkg karfiolt (már mosva, darabolva ennyi) apró rózsáira szedek, vágok szét és

1 leveskockával ízesített vízbe odateszem főni.

Sózom, borsozom, vágok bele

petrezselyemzöldet. Közben elkészítem a habarást

1 evőkanál lisztből és

2 dl tejfölből, a leveshez öntöm, majd beleszaggatok

1 tojásból,

1 evőkanál vajból és

kb 2 ek lisztből,

csipet sóból összeállított galuskákat. Ha készen van, még egy kis friss petrezselyemmel lehet színét, ízét élénkíteni. (a gyerekeknek meg egyszerűen galuskával együtt turmixoltam le).

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr972376026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.